Att plåta Konserter / Festivaler

Många av oss brukar ibland gå på konserter. Som inbiten fotograf har då i alla fall jag kameran med mig. En erfarenhet jag fick när jag för över 20 år sedan livnärde mig på att fota konserter var att det ofta var de udda bilderna som gick hem hos betraktaren.

Jag har valt att ge exempel på detta med några bilder från årets Urkult. Det är en festival som går av stapeln första helgen i augusti i Näsåker som ligger de djupa Ångermanländska skogarna. Temat för festivalen är världsmusik.

Första exemplet, en samisk sångare framträder. Jag tacklar mig in framför scenen. När jag skall zooma in artisten ser jag i sökaren en kvinna som till 100% lever sig in i musiken och dansar nästan som i trans. Jag backar 2 steg bakåt och zommar ut.

visabild (40)

I mitt tycken så blev denna bild betydligt mer intressant än den traditionella konsertbilden nedan. För den som besökt denna festival så ger bild 1 en betydligt bättre bild av festivalen.

visabild (41)

Många försöker få rena bilder på artisten. En sångare och ett mickstativ, ofta blir bilderna mer levande om man även ser publiken.

visabild (42)

Många försöker få rena bilder på artisten. En sångare och ett mickstativ, ofta blir bilderna mer levande om man även ser publiken.

visabild (43)

Festivaler är människor, fota även dom!

visabild (44)