Bra råd vid framkallning på nätet

Förr, då digitalkameran inte kommit ut på marknaden och den analoga kameran var det enda alternativet, var vi tvungna att framkalla våra bilder för att se hur de blivit. Idag kan vi bara ladda upp dem från kameran till en dator eller kika på displayen direkt på kameran för att se vilka bilder som är värda att spara. Den nya tekniken har sparat in mängder av pengar och besvikelser på grund av framkallning av kort som inte blev bra. Tyvärr har tekniken också gjort oss lata. Det har blivit omodernt med fotoalbum som vi kan bläddra i, istället har vi digitala fotoalbum som endast går att dela med sig med dem som har tillgång till internet. Även om de digitala fotoalbumen har stora fördelar så slår de inte de riktiga konkreta papperskopiorna enligt många. Det är ju en speciell känsla att kunna ta på bilderna man framkallat eller att kunna hänga upp dem på väggen för allas nöje.

När du bestämt dig för att framkalla dina bilder finns det en del bra råd. Att framkalla på internet är otroligt enkelt och smidigt, i många fall är det även billigare än att springa ner till fotobutiken och framkalla dem där. När du ska välja framkallnings firma bör du försäkra dig om att företaget är seriöst. Det har skett tråkiga incidenter där privata bilder blivit missbrukade av firmorna. Fråga nära och kära efter vilka de har använt för deras framkallningar eller kika i en fototidning för tips.

När du laddat upp de bilder du vill framkalla bör du ägna en stund till att verkligen kika igenom dem, det finns kanske lite behov av redigering. Bara efter ett par klick kan du göra enkla redigeringar som beskärning och färgmanipulering som gör dina favorit bilder ännu bättre. Fundera också på om du vill ha blanka eller matta bilder, vit kant på dem eller ej samt vilken storlek du vill ha på dem.

När du skickat iväg din beställning ska du absolut inte ta bort originalbilderna från din dator eller annan lagringsenhet du använt. Istället bör du alltid vara säker på att du har säkerhetskopior av bilderna så de inte kommer bort. Även om du framkallat bilderna kan de ändå försvinna eller förstöras och då är det synd om du inte har kopior så du kan framkalla dem igen.

På framkallningshemsidorna kan du välja om du vill att de ska sätta ihop ett album åt dig eller om du bara vill ha papperskopior som du sätter in i ett album själv. Beroende på smak och mängden tid du har för dina bilder så kan du ju utnyttja tjänsterna på hemsidan.