Fotobok

När man har tagit kort med sin kamera och göra något riktigt roligt med dem så kan man göra en fotobok. En fotobok kan göras på väldigt många olika sätt och den kan göras högst personligt med precis de konfigurationer som man själv känner för. För det första måste man självklart ha några bilder som man vill placera i fotoboken, dessa har du sedan på en mapp i datorn redo att kunna använda för din kommande fotobok. Det är enklast att ha allt redo inför att man påbörjar sin fotobok så att det inte blir kaos bland alla andra bilder man har eller bilder som man inte vill ha med i fotoboken.

Det brukar finnas två olika sätt framkalla digitala bilder och göra en fotobok på, delvis genom ett program men också på ett nätbaserat verktyg. Det beror vilken återförsäljare av fotoböcker man väljer, men huvudsakligen finns dessa två olika sätt. Oavsett vilket sätt du väljer för att göra din fotobok så kommer du i själva processen när du gör fotoboken få flera alternativ att börja med och sedan kommer du kunna göra din fotobok, sida för sida, så att den blir precis som du önskar. Exempel på de alternativ som kommer dyka upp är bland annat vad det ska vara för ram runt bilderna, om det ska stå någon text på respektive sida samt hur många bilder det ska vara på varje sida samt hur de ska vara placerade. Observera att man inte behöver göra en fotobok som ser likadan ut genom hela fotoboken utan du kan när du gör fotoboken variera detta helt manuellt och göra den precis som du vill ha den.

När du gör en fotobok kan du också välja kvalitén på pappret samt vad det ska vara för omslag till fotoboken. Till exempel kanske du gör en fotobok med bilder över ett bröllop och då passar säkert brudparet bra som ett omslag till fotoboken. Att framkalla kort kan inte bli roligare! Du kan också välja storlek på fotoboken och de storlekar som man oftast kan välja mellan är bland annat A3, A4, A5 och A6. Priset på en fotobok varierar självklart ganska mycket med de val man gjort gällande fotobokens innehåll men kan man räkna med att totalpriset för en fotobok kan bli mellan tre- till femhundra kronor totalt.

På den tiden alla kameror gick på fotofilm på rulle så fick man ju alltid ut sina foton som kort och detta gjorde att många placerade dessa i en pärm och gjorde till en slags fotobok. När sedan de kamerorna försvann och slutade tillverkas och alla bilder började lagras digitalt istället så försvann själva tjusningen i att kunna bläddra i en fysisk fotobok och återuppleva alla de minnen som bilderna bär med sig. Genom att köpa en fotobok kan man äntligen få tillbaka samma känsla och kunna bläddra bland minnen från semestrar, bröllop, studenten och annat på precis samma sätt man gjorde för. En fotobok går att beställa snabbt och enkelt på nätet – gör det du också.