Fotoprodukter

Om du har bilder på din digitalkamera som du känner att du vill göra någonting av så finns möjligheten att kunna göra olika fotoprodukter. Man kan vara väldigt kreativ med de bilder man tagit och göra om dem till saker man kan ge bort eller behålla själv. Det kan också vara roligt att göra minnen av händelser som bröllop och liknande då du helt enkelt kan föreviga det inte bara genom foton utan även genom att göra fotoprodukter.

Det finns många olika fotoprodukter och en av de mest populära är almanackor där man helt enkelt väljer ut tretton bilder som almanackan ska bestå av. En bild på omslaget och sedan tolv stycken, en för varje månad. Man gör då almanackan med helt egna bilder och det kan vara på vad som helst. Vissa gör almanackor med bilder på sina barn för varje månad medan andra har tagit bilder på sin hund och gjort en almanacka av det. Det finns inga begränsningar i fantasin när det kommer till vilka bilder man ska ha i sin almanacka.

Något annat som kan vara kul att göra är t-shirt som även det är en väldigt populär fotoprodukt. En t-shirt kan ha motivet av antingen ett foto eller flera foton beroende på hur man väljer att göra den. Vissa väljer att ha en bild på sin partner, på hela familjen eller sig själv tillsammans med sin partner. Oftast så görs t-shirts med eget foto i skämtsyfte som till exempel inför en möhippa eller svensexa. Oftast underlättar det om man har digitala bilder att utgå ifrån. En annan fotoprodukt som man kan göra någonting av med sina egna fotografier och bilder är musmattor. Om du vill ha en musmatta med din favoritkändis, hund, barn, partner eller något annat så finns möjligheten. Musmattorna är då glansiga men kan ändå fungera bra som musmattor och har då ett tryck med en bild som inte slits, även vid långvarig och intensiv användning. Fotoböcker är även mycket vanligt och kul.

En fotoprodukt som inte är lika populär men som är väldigt rolig och som kan användas för att ge bort i flera syften är pussel. Att göra ett galleri av bilder eller bara en stor bild som ett pussel så kan man låta någon annan pussla ihop och se vad bilden föreställer. För barn kan det vara en rolig present att få ett pussel som är motivet av till exempel sin släkt eller sina föräldrar. Om man inte känner för just den fotoprodukten så finns även möjligheten att göra muggar, glas, koppar och ölglas som har motivet av en specifik bild eller flera bilder. Ofta är en till exempel en mugg en väldigt rolig fotoprodukt att ge bort till någon annan så man kan välja ett foto som har en betydelse för dig och mottagaren.

Det finns mängder av andra fotoprodukter så som bordstavlor, julkort, väskor, skärbrädor, klistermärken, canvas och mycket annat. För att få så billiga fotoprodukter som möjligt så bör man jämföra de olika priser man hittar hos olika återförsäljare och sedan välja den återförsäljare man tycker har bäst villkor och priser som passar ens preferenser.