Trickfotografering – hur man tar mångfalden av bilder

Detta är en stor trickfotograferings teknik – mångfald av bilder. Du gör din uppsättning med en person som medverkar mer än en gång i ett foto. Det är lätt att göra, tro mig!

Personen här upprepas åtta gånger över fotot. Det är alla samma person och absolut ingen dubbelgångare!
Trickfotografering

Så, nu vet du vad multipelt trickfotografi ser ut, vad sägs om att göra ett själv. Konceptet är ganska enkelt – det du gör är att ta flera bilder av en scen (säg, åtta bilder) och mellan varje foto du flyttar objektet. Det är enkelt egentligen och du behöver inte en stor mängd utrustning.

Som sagt, finns det några saker som du behöver. Här är en lista:

En kamera som har en ”manuell” inställning
Ett stativ
Fotoprogramvara som gör ”lagren”
En villig volontär eller objekt!

Först av allt, kameran. Helst vill man ha en kamera där du kan ställa in exponeringen manuellt. Detta beror på att du behöver ha samma ljusstyrka och kontrast på samtliga bilder. Om du ställer in kameran till automatiskt läge kan den mycket väl ändra inställningarna mellan korten.

Om du inte har manuellt läge kan du fortfarande få ett bra resultat genom att ta bilder i snabb följd. På så sätt blir det mindre risk för att kameran ändra inställningar mellan bilderna.Ett stativ är bra (och faktiskt praktiskt för en hel del trickfotografering, inte bara multipla fotografier) eftersom du måste se till att kameran inte rör sig.

Om du har ett stadigt avtryckarfingret och kan sätta kameran på en fast yta kan du komma undan utan att använda stativ. När jag tog den mångfaldbilden ovan jag var för lat för att använda ett stativ ut (fy skäms på mig!) Och vilade kameran på ett fast underlag.

Fotoprogram – för denna typ av trick fotografering finns det ett behov för redigering. Få inte panik! Det är inte svårt, och jag ska visa dig hur man gör det senare.

Om du inte har någon fotoredigeringsprogram försök Pixlr. Allt du behöver göra är att ladda upp ditt foto och redigering sker på nätet, helt gratis!

Vädret … du kan prova denna typ av trickfotografering en solig dag men eftersom du måste göra lite redigering senare kommer skuggorna i vägen.

Bättre att välja en skuggig dag för att undvika skuggorna och det gör ditt liv enklare senare!

En villig volontär! Planera de olika bilder i ditt sinne först och sedan gå igenom det med din volontär. ”stå upp här … peka på den …” du får ha lite fantasi!

Att ta kortet
När du har satt upp kameran på ett stativ, inställd på manuell exponering, zoomat ut brett och har din volontär på plats är det dags att börja fota.

Det är lättare finner jag att arbeta från vänster till höger. Så be din volontär att stå i läge till vänster om scenen. Ta sedan det första fotot.

När detta är gjort be dem att flytta till position 2 och ta nästa bild. Därefter flyttar de till läge 3 … och fortsätt tills du har alla dina bilder.

Kom ihåg att du måste hålla kameran bergfast när du tar din serie av bilder.

När detta är gjort bör du ha en uppsättning av bilder, startbilder. Här är de åtta bilder jag började med:
Uppsättning bilder - lager

Nästa sak att göra är att stapla foton med programvaran. Detta kallas för skiktning. Om du använder pixlr ser du paletten på höger sida av skärmen ett lager. Det är här du staplar foton.

Hur du använder Pixlr

– Börja med att välja att ”ladda upp bilder från din dator”
– Välj sedan din mångfalden av startbilder (du kan välja dem genom att hålla ned [Ctrl] tangenten och klicka på dem alla, en efter en.)
– Välj en som din bakgrund, välj sedan nästa lager ovan. Kopiera och klistra in det andra lagret på bakgrundslagret ([CTRL] + [C] för att kopiera den och sedan gå till din bakgrundsbild och tryck på [CTRL] + [V] för att klistra in den)
– När du har klistrat in det första lagret kan du stänga fönstret.
– Välj sedan din tredje lagret och kopiera och klistra in den på din bakgrund.
– Kvar och du ser de kopierade bilderna visas som ”lager” i paletten på höger sida av skärmen.

Nästa sak att göra är att klippa bilder så att du kan se de enskilda foton under. Ta en titt på diagrammet nedan. Vad jag har gjort är att skära det första fotot så att den enda bit som återstår är lite med honom i den.

För att göra detta i Pixlr du markera lagret som du vill klippa ut, tryck på [M] för att få markeringsramen. Dra sedan rutan över lagret för att välja den bit du ska klippa. Genom att trycka [CTRL] + [X] kommer att göra snittet.

Det andra lagret ner är också klippt men mindre så att lite med personen på petar ut från under det översta lagret.

Fortsätt med detta tills duhar en ”bunt kort”.

Lager

Tänk dig en bunt riktiga pappers bilder som du sedan lägga på ett bord, och titta på uppifrån. Vad skulle du ser är det översta lagret, och sedan det andra lagret peta ut till höger då det tredje skiktet petar ut därifrån … och så vidare.

Trickfotografering – mångfalden av bilder staplade i photoshop visar lager

Bilden till höger visar här hur dina lager kommer att se ut när du har gjort klippning.

Det övre skiktet är den minsta, vilket tillåter utrymmet att avslöja nästa skikt ned.

Och det andra lagret är lite större men fortfarande tillåter utrymme för att avslöja nästa lager ner …Photohop lager

… Och så vidare tills du kommer till bottenskiktet – bakgrundslagret – som inte behöver någon kapning alls.

När du har trimmat alla dina bilder det sista steget är att platta alla lager (slå samman dem till en). Om du använder Pixlr gå till ”Layer” och sedan klicka på ”Platta lager”

När du ser hur lagren sätts upp kan du se varför det är bra att arbeta från vänster till höger.

Det är också värt att planera bilderna så att din volontär inte överlappas i någon av dina bilder (dvs visas inte över eller under honom / henne själv, bara visas till vänster eller höger om honom / henne).

Med denna typ av trick fotografering är det möjligt att ta mångfalden av bilder där din volontär visas över och under honom / henne själv. För att göra det måste du använda lagermasker.

Konceptet är detsamma. Du stapla dina start bilder ovanpå varandra, då du maskera hela lagret.